Dit Pracht

Vragen? Bel ons op 06-45728839 

Gratis verzending al mogelijk vanaf €29,95

 Veilig betalen via iDeal

Mondriaan AWSM

Kunst AWSM tot 01.01.2018 galerie Kunstation Uden.

Galerie Kunstation Uden

Na een succesvolle Ara Art Fair is de Mondriaan kunst van AWSM te bewonderen (tot 1 januari 2018)tijdens de expositie Mondriaan Inspired te Galerie Kunstation Uden.

Mondriaan AWSM

Mondriaan oude meesterwerken

 

 

 

 

 

 

 

2017 is uitgeroepen tot het Mondriaan jaar. Het jaar dat kunstbeweging De Stijl 100 jaar geleden is opgericht. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck wilden met nieuwe kunst niets minder dan de wereld veranderen.
Vele activiteiten door heel het land worden er dit jaar in dit kader georganiseerd. Natuurlijk ook extra aandacht in Uden, de voormalige woonplaats van Mondriaan. In galerie Kunstation te Uden is tot 1  januari 2018 de expositie Mondriaan inspired te bewonderen.  http://www.kunstationuden.nl/index.php/exposities/70-mondriaan-inspired

 

Pieter Cornelis (Piet) Mondriaan (Amersfoort, 7 maart 1872New York, 1 februari 1944) was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die op latere leeftijd in het buitenland woonde en werkte. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst. Hij was een van de belangrijkste medewerkers van het tijdschrift De Stijl en ontwikkelde een eigen kunsttheorie, die hij Nieuwe Beelding of neoplasticisme noemde. Hij is in het buitenland beter bekend als Mondrian, een wijziging die hij zelf invoerde nadat hij in Parijs was gaan wonen.